Arbeidsconflict

Arbeidsconflict?

Jarenlang heeft u met veel plezier samengewerkt met uw werknemer/werkgever, maar ineens is er sprake van een conflict…

In ons land melden zich 90.000 werknemers per jaar ziek als gevolg van een conflict op het werk. Een arbeidsconflict is meestal een gevolg van een verschil van inzicht tussen werknemer en werkgever over de wijze waarop een functie moet worden ingevuld. Maar het kan ook gaan om een andersoortig conflict wegens bijvoorbeeld onverenigbaarheid van karakters.

Oplossing?

Het zou natuurlijk het mooiste zijn als werkgever en werknemer het conflict samen oplossen want niemand zit te wachten op een conflict op het werk, maar samen oplossen blijkt in de praktijk vaak knap lastig.
Een verstoorde arbeidsverhouding levert veel negatieve emoties op en brengt bovendien veel kosten met zich mee. Als er geen oplossing komt voor een conflict en het conflict escaleert, neemt de spanning toe waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan, die aanleiding kunnen geven tot arbeidsongeschiktheid.

Conflict: reden voor ontslag?

Is er sprake van ontslag door een arbeidsconflict? Dan moet de werkgever bewijzen dat de arbeidsverhouding verstoord is én dat er geen perspectief is op verbetering van de arbeidsrelatie in de toekomst. Ook moet de werkgever aantonen dat er voor de werknemer binnen het bedrijf geen passende functie te vinden is. In de praktijk tilt de kantonrechter zwaar aan deze eisen.

Bij een verstoorde arbeidsverhouding wil de werkgever de werknemer misschien op non-actief stellen, of hem/haar betaald verlof of vrijstelling van werk geven. Als werknemer moet u daar nooit (schriftelijk) mee akkoord gaan.
Houd u beschikbaar voor werk, en laat uw zaak zo snel mogelijk door ons beoordelen.

Wij adviseren u graag. U weet snel wat uw rechten zijn en wat er wellicht nog te doen is om een arbeidsconflict niet te laten eindigen in een ontslag.

Komt u er met uw werkgever en/of werknemer niet uit, neem dan contact met ons op of bezoek ons gratis inloopspreekuur.

Neem contact op