Hoger beroep

  • U bent het niet eens met het oordeel van de rechter en wenst een nieuwe uitspraak
  • U wilt een lagere straf of vrijspraak (bij strafzaken)
  • Er zijn nieuwe feiten en omstandigheden
  • Er is door de rechter naar uw oordeel onjuiste uitspraak gedaan

Kortom u wilt in hoger beroep.

Alcmaria Advocaten beoordeelt of uw zaak in hoger beroep kans van slagen heeft en adviseert u hier bij. Heeft u al een advocaat waar u erg tevreden over bent, maar wilt u toch een second opinion over de kans van slagen van een eventueel hoger beroep? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Zonder beoordeling vooraf of second opinion riskeert u een hoger beroep dat kansloos is of een hoger beroep dat in uw nadeel wordt beslist.
De hogere rechter is niet gebonden aan het oordeel dat de eerste rechter heeft gegeven. U kunt dus zelfs een hogere straf krijgen (in het strafrecht) of worden veroordeeld tot de betaling van een hoger bedrag dan de eerste rechter heeft opgelegd.

Bij onnodig of kansloos procederen lopen de emoties én kosten alleen nog maar meer op. Bovendien kost het procederen in hoger beroep weer veel van uw tijd en energie.

Wanneer uw zaak niet geschikt is voor hoger beroep zullen we u dat vertellen omdat wij altijd kostbare rechtszaken proberen te vermijden. Als uw zaak wel geschikt is voor hoger beroep staan we u natuurlijk graag bij. Natuurlijk kunt u met ons advies ook terug naar uw eigen advocaat.

Twijfelt u of hoger beroep zinvol/zinloos is neem dan vrijblijvend contact met ons op.