Mediation

Met mediation lost u samen het probleem of geschil op. De mediator (bemiddelaar) helpt u daarbij. Hij brengt de communicatie weer op gang, begeleidt de gesprekken, analyseert jullie wensen en komt met alternatieven als jullie vast dreigen te lopen.

Bij mediation probeert u met elkaar -in een aantal gesprekken- tot afspraken te komen over alles wat er voor de scheiding moet worden geregeld. De mediator kan voor vrijwel elk geschil een oplossing vinden die voor u én uw partner aanvaardbaar is, waarbij hij rekening houdt met de gevoelens van jullie allebei en jullie beider belangen in het oog houdt. Bovendien zorgt hij ervoor dat jullie geen zaken afspreken die juridisch gezien niet kunnen.
Hij helpt bij het maken van afspraken die vertrouwen en zekerheid geven voor de toekomst.

Wanneer overeenstemming is bereikt worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een overeenkomst (het zogenaamde echtscheidingsconvenant), die door ons wordt ingediend bij de rechtbank.

Het grootste voordeel van mediation is, dat het resultaat vaak bevredigender is dan een beslissing van een rechter. Er zijn geen “verliezers”, u komt immers zelf tot een oplossing waar beide partijen achter kunnen staan.

Binnen ons kantoor kunt u voor mediation terecht bij mr. Geert Frank de Graaf.

Voor meer informatie over mediation of het maken van een eerste afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact op