Ondernemingsrecht

 

Niet alleen de grote ondernemingen, maar ook de kleinere ondernemers hebben met veel verschillende rechtsgebieden te maken. De meeste ondernemers zullen de volgende rechtsgebieden dan ook vast herkennen:

 

  • het arbeidsrecht;
  • het huurrecht;
  • contracten met leveranciers of dienstverleners;
  • contracten met klanten of afnemers.

Het arbeidsrecht

Binnen ons kantoor zijn wij zeer ervaren in het arbeidsrecht. Zowel werkgevers als werknemers worden door ons bijgestaan. Werkgevers kunnen bij ons terecht als er sprake is van een arbeidsconflict. Ook adviseren wij bij het ‘WWZ-proof’ maken van de arbeidscontracten, zodat dat deze voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Het huurrecht

Het huurrecht kan voor ondernemers betrekking hebben op verschillende onderdelen. Huurt u een winkel of een loods? De regels hiervoor zijn niet gelijk. Wij adviseren bij het aangaan van een huurcontract en zoeken mee naar een oplossing als tijdens de huurperiode conflicten ontstaan.

Contracten

Of het nu gaat om een overeenkomst met een leverancier of een klant, het is belangrijk om afspraken goed op papier te zetten. Samen met u stellen wij een contract op, zodat voor alle partijen duidelijk is wat kan worden verwacht. Wij stellen algemene voorwaarden voor u op, of staan u bij in een conflict met uw klant of zakenpartner.

Als u vragen heeft over bovenstaande onderwerpen kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op