mr. J.G. (Jaap) Burgers

arbeidsrecht
strafrecht
personen- en familierecht
sociaal verzekeringsrecht
algemeen bestuursrecht
ambtenarenrecht

Jaap Burgers is al ruim 25 jaar werkzaam als advocaat, waarvan de eerste vier en de laatste twaalf  jaar in Alkmaar. Tussendoor heeft hij gewerkt bij een advocatenkantoor in Amsterdam. Hij heeft zijn rechtenstudie voltooid in 1983 aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na zijn afstuderen heeft hij korte tijd als beleidsmedewerker bij het GAK (voorloper van het huidige UWV) gewerkt en vervolgens 5 jaar bij het Bureau voor Rechtshulp in Alkmaar.
Op 1 april 2008 heeft hij samen met Geert Frank de Graaf, met wie hij inmiddels al twaalf jaar samenwerkt, Alcmaria Advocaten opgericht. Ons kantoor zal volgend jaar het tienjarig bestaan vieren!

Jaap staat bekend om zijn vriendelijke en persoonlijke benadering en zijn deskundige, praktische en oplossingsgerichte aanpak, waarbij hij streeft naar een optimale balans tussen kosten en resultaat en ook oog blijft houden voor de emotionele belasting die het voeren van een procedure in veel gevallen voor de klant met zich mee kan brengen.

In zijn vrije tijd is Jaap een fanatieke hardloper. Hij neemt deel aan diverse nationale en internationale loopevenementen. In januari 2017 deed hij voor de zestiende keer mee aan de halve marathon van Egmond en in februari 2017 voor de veertiende keer aan de Groet uit Schoorl Run. Daarnaast is Jaap een enthousiast zanger in koorverband (rebounce vocalgroup) en ook ontspant hij zich graag in zijn volkstuin. Jaap is getrouwd en vader van drie inmiddels volwassen kinderen.

 

Contactgegevens:

Telefoon: 072-502 44 00
Mail: j.burgers@alcmaria-advocaten.nl